Rumpan Bar

Julmarknad i lilla staden. Niclas från Idol var på Kungsbacka torg, och självklart var jag tvungen att stanna för att kika lite. Han var riktigt duktig, däremot var publiken riktigt tråååkig. Tråk.

Idag har jag ätit mysigaste middagen med min älskade syster! Vi åt gott och satt och pratade länge och väl med tända ljus, skönt. Min stora lillasyster, så fin som hon är kan bara en lillrumpa vara. 

När vi gick från restauranten hörde vi fin julmusik komma från andra sidan gatan. Där höll ett par ungdomar på att tända en miljard värmeljus som de placerade ut i en lång trappa som ledde upp till Linnéakyrkan. Sedan kom en man med långt blont hår i en hästsvans med rakade sidor och mörkt skägg. Hej hej sa han, och så såg vi att det var prästen; vi var bara tvungna att gå in och kika! Det var ganska mysigt, men tyvärr hann vi bara lyssna på en julsång innan pappa kom och hämtade upp oss; Feliz Navidad!

Intervju juhuuu!

Jag ska på intervju på måndag, så lycka till Jennifer, verkligen lycka till! Det ska bli fantastiskt kul och spännande och jag hoppas verkligen att människan jag ska träffa är lika trevlig och öppen som det verkade på telefon. Jag har hundra tusen miljoner frågor och egna idéer, och det känns jättebra för då slipper jag prata om mig själv!

Nu har vi bara en enda dag kvar i skolan; presentation av projektet! Härligt, och lite konstigt. Sen bär det av för många till Nya Zeeland, nästan med en gång. Själv åker jag i januari, vilket känns helt okej faktiskt. Av de som åker den 14:e och 15:e december är de flesta superstressade eftersom vi har en hemtenta över jul på ett femtiotal sidor!


Bananskal och magkänsla

Det känns som att jag vunnit på lotto, högsta vinsten, men kan inte ta emot den. Sen jag började på den här utbildningen har jag trånat (verkligen trånat) efter Visit Sweden. Jag vill marknadsföra Sverige utomlands, jag vill jag vill! Å så får jag praktikplats hos dem! (!!!) Ett problem, de kan inte ta emot under sommaren, utan vill att jag ska flytta praktiken till januari-april. Men hallå! Då är jag i NZ! Buhhhuuu!!! Om det här hände för att jag verkligen ska känna efter vad jag vill...så funkar det inte, för jag kan ju inte gärna välja bort NZ nu?! Jo jag kan, förlorar tjugo tusen på det, men jag kan ju såklart. Hummm.

Tack ändå.

Jag vågade knappt drömma om Visit Sweden. Jag vill ju fortfarande göra min praktik hos centrumledningen, men det klart... Det bästa av allt är att allt kommer att lösa sig till slut. Jag har bara ett råd att ge till mig själv och alla andra: bananskal och magkänsla, det är allt man behöver.


Upprustning av staden!

Nu vet jag vad jag vill! (Just nu i alla fall!) Jag vill rusta upp min barndomsstad! Det är ju katastrooof att en sådan fin och bra stad med bra geografiskt läge inte är mer spännande en den är idag. Turister borde bara välla in ju! Eller? Evenemangskalendern är ganska rolig; "Torsdagen den 3 december har vi traditionell (=likadan som förra och förrförra och förrförrförra) torgmarknad." 1. Låter SPÄNNANDE! (Det är inte VAD du säljer utan HUR.) 2. Är det attraktivt att ställa en vit och blå och smutsig fiskebil med ryggen mot inkommande besökare på torget? "Välkommennn!"

Ikväll ska vi ha en ibero-amerikansk middagsbjudning hos oss, hoho. Roligt, jag ska alldeles strax börja smycka ut hela lägenheten med värmeljus. Å så måste jag bara berätta att jag faktiskt har städat hela huset, till och med moppat golven!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Så guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud nååååååååååååååde dem om de smutsar neeeeeeeeer hos ossssssss, då blir det chaschas en la colita, mohaha!

Imorgon ska jag väl gå å fixa ett nytt pass dårå. Buuuh! :S Sen är det gjort, å då kan jag skicka iväg det å då kan jag ta det lugnt för dååå ordnar det sig, å dååå ska jag till Nya Zeeland. Faktiskt tycker jag att det ska bli riktigt kul nu! Ju mer jag tänker på vilken fantastisk utbildning och vilken chans vi får där borta, desto bättre känns det! Bo på campus, woho, det blir bra! Hoppas det är massa andra utländska studenter i samma korridor, inga svenskar tack för det har jag ju hemma. :)

Beijinhos!

Så himla sneee'!

Jag blir faktiskt lessen när jag måste betala tusen spänn mer än vad som hade varit nödvändigt för visumansökan eftersom någon råkat riva ut förstasidan på mitt pass. Men! DUMT!

En jättegullig tjej ringde från Ambassaden i Haag och sa att hon kunde skicka tillbaka mitt pass så att jag skulle kunna göra ett nytt eftersom det är dumt att riskera att passet går helt sönder väl i Nya Zeeland. Det kostar 25 euro att få det hemsickat, 500 kronor att göra ett nytt pass, 25 euro till för att skicka det till Haag och 25 euro TILL för att få visumet/passet hemskickat igen. Jaha! Å jag som hade tänkt att lägga lite pengar på en netbook så att jag kunde komunicera med omvärlden medan jag är i NZ, men jahajaaa vi får väl se nu. SKIT. :(

Jag är min egna bästa vän.

Aja nu klagar jag, men jag är glad att jag kommer iväg i alla fall! Å att min lillebror är hemma från Ecuador, med nya erfarenheter å ett nytt språk!

Igår var vi hos några vänner från Cristians skola, de är så gulliga så! Vi kom hem vid tre å då satte vi på datorn å kollade på Idol-avsnittet vi missade på datorn, hihi! Mysigt!


Kan man rädda någon annan än sig själv?

Vet inte.

Visumsansökan...

...klar! Inskickad till och med! Jobbigt att ha sitt pass å biljetten i kuvertet som är på väg ner till Haag i Nederländerna nu! :S Fast oerhört skönt att det är gjort; nu är det bara till att vänta på att alla grejer kommer tillbaka som de ska. Gärna innan man åker. :)

Idag fick jag ett fint paket hem också, med kvitto och väsktagar och biljettfodral från Tour Pacific. Kul, men tråkigt (jättejättetråkigt) att Cristian inte får följa med.
Alla människor är lika mycket värda, förutom de som inte är värda lika mycket. (???)
Han får alltså inte mellanlanda i Australien heller, å eftersom det inte går så jättemånga direktflyg från Sverige till NZ så är det så det blir.


Vissa saker kan man faktiskt bara göra i Paris...



Japp då har jag också äntligen sett denna mytomspunna stad.
Å vad kan man göra i Paris som man inte kan göra här hemma då?

Jo, man kan:



- hoppa med sin kusin framför Eiffeltornet.



- dansa i Versailles trädgårdar.



- undra vad klockan är och få en massa olika svar.



- balansera Louvre-pyramiden på ett finger.


- hamna mitt uppe i en Asterix-pratbubblekonversation.



RSS 2.0